Besøg på tysk fugleudstilling

Bad Salzuflen 2009


I 2009 havde jeg den store oplevelse at besøge én af de store tyske fugleudstillinger,

nemlig forbundet DKB's mesterskab i Bad Salzuflen.


Alt er bare større i Tyskland - det gælder også deres fugleudstillinger.


På udstillingen i Bad Salzuflen udstilles hver år op imod 25.000 fugle. Men det mest bemærkelsesværdige er næsten, at alle fugle udstilles i små udstillingsbure som vi

herhjemme kender det fra de domesticerede fugle som eksempelvis kanariefugle,

undulater og zebrafinker. Det vil altså sig, at alt fra pragtfinke, papegøjer, parakitter,

stære og duer stoppes i små udstillingsbure, og bedømmes enkeltvis.Herover et kig over en lille del af udstillingen i Bad Salzuflen. Ikke bare er de fleste fugle repræsenteret - der er nærmest en gade med hver art!


Udstillingen i Bad Salzuflen er indrettet i et stort messecenter, som minder meget om "Messecenter Herning". Det betyder at der er god plads, og masser af luft mellem udstillingsburene.


I det store messecenter er der naturligvis også gjort plads til de virksomheder som henvender

sig til fuglehobbyen. Stort set alle producenter er tilstede, og udvalget af artikler

til vores hobby er nærmest uoverskuelig.


Jeg ved ikke hvordan de gør i Tyskland, men selv de ellers så sky små pragtfinker hopper roligt

fra pind til pind i deres små udstillingsbure. Der må ligge en del træning bag ...


På hvert enkelt udstillingsbur sidder et lille bedømmelseskort, så man kan se hvordan hver enkel fugl er bedømt efter størrelse, form, kondition, holdning, befjering osv, osv ...


Der bliver solgt virkelig meget tilbehør til fuglehobbyen rundt omkring i det store center. Der kan købes alt fra medicin, bøger, dvd'er, foder, insekter, lys, opdrætsbure og smarte elektroniske dimser der gør dagligdagen lidt lettere som fugleholder, og alt er til en langt lavere pris end vi kender til i Danmark, så man får hurtigt fagnen fuld!


Sidst men ikke mindst er der i forbindelse med fugleudstillingen et ret stort fuglemarked. Omkring 20.000 fugle skifter ejer, og kvaliteten er rigtig god. Vi mødte mange danskere i Bad Salzuflen, og der arrangeres busture af flere foreninger.